Musik är en samlande kraft. Att gå på en konsert kan var något av det största man får uppleva i livet. Konsertarrangörer är de som gör dessa upplevelser möjliga, men det är en stor utmaning. Det är mycket att hålla reda på som en arrangör.

Att tänka på

Först och främst behövs någon som vill hålla en konsert. Det kan vara ett band, en trubadur, en enskild artist eller flera. Bestäm dig för hur stor konsert du vill göra och gör upp en tidsram för kvällen, eller ha en hel helg och för en festival.

Var ska konserten ske? Vad för typ av lokal är det som behövs? Är det en vinterkonsert kan en inomhuskonsert vara att föredra medan sommaren erbjuder stora möjligheter till utomhusspelningar. Tänk efter hur mycket publik som behöver få plats samt vilka tekniklösningar varje lokal innebär. Kanske är helt digitalt den bästa lösningen?

Finansieringen av konserten är för många den svåraste biten. Lokaler och teknik kostar pengar. Artisterna och eventuell personal ska ha betalt. Behövs det köpas in mat och dryck? Mycket pengar kan tjänas in på biljettintäkter men extra hjälp kan behövas. Om du jämför företagslån kan du lätt hitta ett alternativ som passar dig och ditt arrangemang.

Att arrangera en konsert är ett tufft arbete men är både kul och lärorikt. Gillar du musik så våga ta steget och starta din karriär som arrangör.

Divi