Musik är en självklar del av festen. Musik är ljud. Ljud är för vissa ett störningsmoment. Det är hårda fakta som du aldrig kommer ifrån, och hur gärna du än vill få det till att du har rätt att spela musik på hög volym i ditt eget hem så måste du tänka på grannarna.

Inreder du din lägenhet på ett smart sätt minskar du risken för dålig grannsämja. Ett smart sätt är att se över dina textilier. Är de tjocka nog, och tillräckligt många?

Dämpa ljud med textilier

Inte nog med att de ger en ombonad och trevlig känsla i ditt hem, textilier dämpar också ljud och minskar på så sätt risken att du stör dina grannar. Alltså: tyg, tyg, tyg. Även ute i hallen – din hallmatta får gärna vara av det tjockare slaget om du vill ha maximal effekt av ljuddämpningen. Satsa gärna på gardiner av hellängd och varför inte draperier över dörrarna?

Det finns all anledning att ta hänsyn:https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/GGLXm9/visa-hansyn-till-grannen-under-coronakrisen till sina grannar vad gäller ljudvolymen i din lägenhet. Inte minst i dessa dagar, då många jobbar hemma med anledning av corona-pandemin. Och glöm inte att du som hyresgäst har ett ansvar att inte störa dina grannar. Även om du håller dig till ”regeln” att inte låta högt efter klockan 22.00 gäller det att hålla en rimlig volym dygnet runt. Ditt lägenhetskontrakt kan tyvärr hänga på den goda grannsämjan, får du alltför många klagomål om fester med hög volym kan du faktiskt bli vräkt.

Njut av festen

Men självklart ska du lyssna på musik! Och bjuda över dina vänner på hemmafest när nu corona-pandemins restriktioner om allmänna och privata sammankomster äntligen släpper greppet. Be dina gäster förbereda varsin spellista och kör hårt. Kanske vågar ni er till och med på gamla dängor som Minutemens “Corona” eller Coronas “The rhythm of the night”?

För att verkligen njuta av din hemmafest behöver du kunna slappna av, och med vaccin i armen och en lapp i trappuppgången till grannarna så kommer du säkert få din livs hemmafest.

Divi