Bachata är en musikgenre inom latinsk musik som har sitt ursprung på den Dominikanska republiken i Karibien. Det är även en dansgenre då musiken och dansen går hand i hand i bachata. Musikgenren består av heta rytmer och dansen av många höftrörelser.

Bachata har funnits ända sedan slutet av 1800-talet och är idag en av de största musikgenrerna i Latinamerika. Det var dock först på 60-talet som bachatan verkligen fick sitt stora genombrott. Musiken har tagit sig från landsbygden på en karibisk ö till att bli världskänd. De instrument som används inom bachata är bland annat gitarr, güira, bongotrummor och bas.

Kända artister inom bachata

Inom bachata finns det många stora artister, varav en del är kända världen över för sin musik. Några av dessa är gruppen Aventura med Romeo Santos i spetsen, Frank Reyes och Zacarías Ferreira.

Aventura fick sitt stora genombrott med låten Obsesión år 2002. Denna grupp har varit mycket viktig för den moderna bachatan och dess nuvarande sound. Många brukar säga att det var Aventura som revolutionerade bachatan och tog musikgenren till nya höjder.

Gruppens sångare, Romeo Santos, har bland annat släppt låtarna Propuesta Indcente, Odio, Imitadora och Ella Quiere Beber som alla har rönt stora framgångar världen över. Denna artist är definitivt en stor världsartist som framför allt är känd inom den latinamerikanska världen och dess lyssnare.

Frank Reyes är även han en av de mest välkända bachatasångarna och han har haft en lång karriär. Éxitos Eternos, Amor en Silencio, Noche de Pasión och Regresó Mi Amor Bonito är ett urval av hans långa låtlista. Med sin röst och fantastiska låttexter har han skapat många fina låtar i genren bachata.

Divi