Om du älskar att lyssna på musik kan du sätta på en skön spellista och ställa dig på crosstrainern och träna dig i form. Det är det absolut enklaste sättet att snabbt komma i superform på ett motiverande och roligt sätt.

Köp en crosstrainer

Att träna på crosstrainer ger dig både bättre kondition och mer muskler. Du tränar inomhus och kan lyssna på musik eller helt enkelt ställa upp mobilen eller surfplattan på crosotrainerns hållare och netflixa dig i form. Eller så kombinerar du musik och streaming. Det finns också riktigt bra träningsfilmer för crosstrainer på Youtube som du kan titta på under träningen för att maxa resultatet. Du får en snygg kropp av träningen och kommer snart se muskler, särkilt på benen. Men du kan faktiskt träna hela kroppen på din crosstrainer. Det som är skönt med en crosstrainer är att du tränar inomhus, hemma hos dig. I slutändan är det billigare att köpa en crostrainer som du verkligen använder, än att betala för ett gymkort som bara ligger i plånboken eller mobilskalet. Köp din crosstrainer hos Gorilla Sports som satsar på kvalitet och har en köpguide som hjälper dig att hitta rätt.

Fördelar med en crosstrainer

Det finns många fördelar med att ha en crosstrainer hemma. För det första: det är så mycket lättare att träna när allt som krävs är att du byter kläder, sätter på dig sportskorna och sätter på en spellista. Du är klar inom 5 minuter. Jämför det med att behöva åka till gymmet. Först måste du förbereda dig för att åka, plocka iordning sakerna, ta dig till gymmet och väl där se om den träningsmaskin som du vill använda är ledig. Många gym har också tidsbegränsning för hur länge du får använda en maskin. Så istället för att du kan stå 40 minuter och verkligen njuta av träningen, eller musikern eller streamingen, så tränar du samtidigt som personer väntar på att få använda samma träningsmaskin. En crosstrainer är också skonsam mot kroppen. Du kan träna mycket utan att det påverkar leder negativt. Om du har ont i fotled, knäled och/eller höftled, så är också crosstrainer ett bra alternativ.

Sätt på musiken och träna loss

Det bästa är om du skapar musiklistor. En som passar korta pass och en som passar längre pass. Tänk på att du måste börja med uppvärmning. Börja med lugnare låtar och bygg upp tempot. Fyra-fem låtar in i träningen kan vara för riktigt hög puls. I slutet behöver du också varva ner. Sänk både tempo och motstånd. Det kan också vara skönt att ha en spellista som är lång, men snäll. Ibland kan det vara skönt att kunna träna under en längre tid utan att behöva tänka på tempo. Du kan dagdrömma till musiken eller lyssna på en bok. Eller se på ett intressant program. Om du alltid brukar se nyheter en viss tid på tv kan du välja att alltid träna till nyheterna eller ett program som du gillar. Brukar du se mycket sport? Besluta dig för att stå på crosstrainer minst 40 minuter varje gång, så kommer du inte bara titta på vältränade personer, du blir också vältränad själv.

Divi