Livet är fullt av plikter och måsten. Livet är också fullt av kärlek och drömmar. Så är det för oss alla och det förenar mänskligheten. Musik och nöjen är en vital del av livet som hjälper oss att må bättre.

Musik används för att skapa stämning i många olika branscher men mest av allt i nöjesbranschen. Tänk bara på när du ser en film på bio och precis när ridån har gått upp kommer reklam för en ny film och kanske för en vara där stämningen sätts med hjälp av musik. Sådant kan produktionsbolag i Stockholm som skapar film. De kan hitta den perfekta musiken, en sång med text eller en melodislinga, som perfekt matchar en vara som man vill skapa ett sug efter.

Att det är effektivt att använda musik för sitt välmående konstateras även här så tveka inte! Tänk dig en häftig bil som ska lanseras, tillsammans med en riktigt bra låt. Då blir du om inte annat pigg på den bilen och får en bra känsla. Tänk dig istället samma bil men med en låt som går långsamt och som du kanske tycker är lite tråkig. Då blir du inte lika attraherad.

Med hjälp av musik och nöjen mår du bättre och mycket forskning pekar åt detta håll, se även.

Nöje är ju ett stort begrepp. Nöjen ska man planera in i sin almanacka för då finns något att se fram emot. Det kan vara viktigare än du tror. Det gör att vardagen och plikterna går lite lättare. Planera in en konsert eller ett teaterbesök, eller en fotbollsmatch eller vad just du gillar bäst. Beställ biljetter och notera i kalendern som hänger på väggen. Då kan du le varje gång du ser noteringen och känna att livet ändå är ganska bra! Till semestern kan du maxa nöjeskvoten och planera in allt du känner för att göra. Känner du att livet går lite på tomgång så sätt på en nöjeskanal på TV. Vips så lättar sinnet och livet leker igen!

Om du tänker på musik – vi kan vara till exempel 20 personer från olika ursprung, med olika ålder och olika smak och tycke men helt plötsligt hörs musik och vi blir alla lite gladare. Vi börjar kanske sjunga med. Några börjar dansa. Barnen börjar oftast spontandansa eller hoppa, medan en vuxen kanske vickar lite på höften eller sjunger med om texten är bekant. Någon visslar. Ingen är sur eller arg om musiken är glad. Det är en helt enorm kraft i musik och därför är den så viktig för oss människor.

Divi