Musikens vara eller icke vara på en arbetsplats tenderar att vara högst omdebatterat. Vissa hävdar att musik är nödvändigt för att ta sig igenom arbetsdagen med ett gott humör, samtidigt som andra kan störas av att ständigt ha musik i bakgrunden.

Gemensamma spellistor

I butiker, krogar och vissa restauranger är det mer regel än undantag att musiken är i full gång hela arbetsdagen. Det stimulerar miljön för besökare och gäster, samtidigt som det ger personalen något att lyssna på under dagen.

I kontorslandskap är det däremot lite annorlunda. Det är ganska sällsynt att musiken står på i bakgrunden, men är det verkligen en så dum idé? Många i ett kontorslandskap har på sig hörlurar med egen musik i. Det är förstås en bra lösning, men gör samtidigt att kollegorna blir mer distanserade från varandra. Genom att ha en gemensam spellista för alla skapas en rolig arbetsmiljö och en starkare sammanhållning.

Bra företagstelefoni

Använd Spotify i mobiltelefonerna för att skapa gemensamma listor. Hos nystartade operatören https://telness.se/ kan du som chef ge alla dina anställda bra abonnemang och företagstelefoni. Det är en extra förmån som många anställda är väldigt tacksamma för.

Ett gemensamt Spotify-konto för kontoret är en god idé på fler än ett sätt. Om det inte passar i ett öppet kontorslandskap kan musiken istället spelas inne i kök och lunchrum. Det är extra lämpligt på större arbetsplatser där alla kollegor kanske inte pratar med varandra på daglig basis. Eftersom musik är älskat av så många människor och de flesta verkligen brinner för sina favoritartister är det en bra isbrytare när det gäller att knyta kontakter och skapa relationer till andra människor. Ge lite mer musik och liv till arbetsplatsen och se hur de anställda växer.

Divi