Reggaeton är en musikgenre med dansmusik som framför allt har influerats av latinamerikansk musik. Musiken är elektronisk och ofta används det rap tillsammans med sången. Genren har influerats av bland annat bachata, merengue, bomba och mambo. Reggaeton åtföljs även av en dansstil med samma namn då latinamerikaner älskar att skapa dansvänlig musik.

Reggaeton har mycket rytmiska låtar och rytmen som används kallas för dem bow. Ett typiskt instrument som används för att skapa ett reggaetonsound är också sampler. Musikgenren sägs ha sitt ursprung från Panama men det är från Puerto Rico som några av genrens stora stjärnor har sitt ursprung.

Reggaeton spelas över hela världen men är framför allt populär i Karibien och Latinamerika. Faktum är att genren anses vara en av de mest populära genrerna bland alla dessa spansktalande länder och den växer sig allt starkare med fler band och artister som skapas.

Låtarnas texter handlar om allt från våld och droger till kärlek och sex.

Stora stjärnor inom reggaeton

I genren reggaeton finns det ett stort antal artister som är verksamma och många är välkända för sin musik. En av de artister som bidragit med att skapa det klassiska reggaetonsoundet är Daddy Yankee som ibland kallas för kungen av reggaeton. Daddy Yankee har släppt en lång rad album och gett sig ut på många turnéer med sin musik. Han har bland annat skapat låtarna Dura, Con Calma och No Lo Trates.

Andra stora musiker är Maluma, Luis Fonsi, Don Omar och Bad Bunny. Den senare har bland annat släppt låtar som I Like It, Mayores och Dura. Colombianske Maluma däremot har haft hitlåtar såsom Felices los 4, och El Perdedor och samarbetat med bland annat Madonna.

Divi