Om du är musikalisk, humoristisk och barnvänlig kan du kombinera de egenskaperna och skapa barnvänliga låtar. Barn tycker om musik, både för att sjunga, springa, dansa och leka, men också för att lära sig något nytt.

Musik

De flesta av oss älskar musik, och det gäller särskilt barn. Sätt på en rolig låt och snart börjar barnen sjunga med – oavsett hur musikaliska de är. Musikaliska barn har också en tendens att dras mot olika instrument, de blir nyfikna på att testa hur det låter och att få skapa något eget. Det är viktigt att barn får en möjlighet att både sjunga och spela. Enligt forskning blir vi faktiskt lite smartare av att spela ett instrument, förutom att du också ger ditt barn mycket glädje. Personer som fått möjligheten att sjunga och spela som barn har lättare att börja i kör eller testa ett musikinstrument som vuxna. De har fått dörren öppnad till musikens värld och då är det lättare att våga göra något nytt. Om du har barn är det viktigt att du sjunger med dina barn och gärna låter dem testa olika instrument. Även en gammal gitarr kan ge barn en möjlighet att “testa spela” – det måste inte vara perfekt. Om du har små barn är det också viktigt att sjunga för dem och att du hjälper dem att hitta rolig och fin musik att lyssna på och sjunga till. Om du förresten väntar barn, så kan du förhandsboka barnvagnarna Donkey3 och Fox2 hos Big Baby – självklart finns det fler märken att välja bland.

Skapa barnvänlig musik

Barn tycker om roliga låtar och låtar som har en berättelse. Musik kan också hjälpa barn att lära sig något nytt. En låt som “Januari börjar året” har hjälpt många barn att ha koll på månaderna – utan att de ens har behövt anstränga sig. Det finns lärare som tar musik till hjälp för att lära barnen ny kunskap. Genom att sjunga kunskapen, skapa en rytm, så har vi lättare att komma ihåg. Om du vill skapa barnlåtar har du möjlighet att både hjälpa och glädja barn, samtidigt som du också kan få en inkomst på det. Om du har gjort en barnsång och lagt ut den på Youtube, så kan den få många visningar – år efter år.

Du måste först besluta dig för vad låten ska handla om. Vill du bara skriva något roligt, återge en berättelse eller göra en låt där barnen lär sig en särskild kunskap? För vissa musiker kommer text eller musik först, och sedan börjar de göra något särskilt av den, för andra musiker kommer tanken först, och de skriver text och musik utifrån sitt tema.

När du gör Youtubefilmer behöver du inte tänka på specialeffekter eller coola miljöer. Barn gillar när de förstår vad de ser och när det inte händer för mycket. Du kan stå i ett rum och spela rätt upp och ner. Men det måste finnas några som dansar till och ger sången liv.

Divi